Sportiskola

Utánpótlást nevelni nem könnyű, de nagyon szép feladat, amelyhez tudományosan megalapozott kiválasztás és nevelői következetesség szükséges. Mindehhez a kedvező szülői befolyásolás, háttér és a hatékony iskolai testnevelés nyújthat megfelelő alapon.

Nagyon fontos láncszem a sportiskola további jövőjét tekintve a városi sportegyesületek és a Kőkúti Általános Iskola együttműködése, hiszen a sportszakmai felkészülés az intézményünkben történik elsősorban, míg a versenyeztetés nagy része a sportegyesületekben. Ez a záloga egy jól működő minőségi utánpótlás rendszer kialakításának.

Tata Város Képviselő-testületének elvi és anyagi támogatását ezúton is köszönjük, mely jövőt tekintve is döntő fontosságú. A sportiskola működtetése egy olyan folyamat, mely pedagógiailag és szakmailag megalapozott, annak érdekében, hogy hosszabb távon egészségesebb lenne városunk tanulóifjúsága és nőne a szabadidejüket sportolással töltő gyermekek száma. 

Mindezek tartalmában alátámasztják városunk ifjúságpolitikáját, mely a Gyermekbarát Város megnevezésben is tükröződik. Ez mellett tanítványaink, sportolóink nemzetközi és országos hírnevet hoznak városunknak Tatának.

RÉSZLETES BESZÁMOLÓ A SPORTISKOLÁRÓL