Magyarság KicsiNagykövete verseny

November 5-én a “Magyarság KicsiNagykövete” címért versenyzett a vármegyei döntőben a 4.c osztályos Szabó Levente Botond. Két forduló előzte meg az őszi szünetben rendezett versenyt, és így került be a megye 18 legügyesebb 4-6. osztályos diákja közé. Irodalmi-történelmi-kulturális-sporttal kapcsolatos teszt volt az első forduló, majd megyénk három nevezetességéről kellett ppt-t készítenie saját fotókkal. A november eleji megmérettetés a következőkből állt:
-a vármegye három nevezetességéről készített ppt bemutatása,
-egy történet elmesélése különböző, Komárom megyei tájszókkal,
-valamint érvelnie kellett amellett, hogyan tudna hozzájárulni megyénk népszerűsítéséhez.

A november 15-én Esztergomban megrendezett ünnepélyes díjátadón Levente elnyerte a Vármegye Agrár KicsiAttaséja címet. A 4.-es öko osztály tanulója büszkén képviselte iskolánkat és városunkat a vármegyei díjátadón, és már készül is a november 30-án megrendezésre kerülő országos versenyre. A záróünnepség helyszíne: Budapest, Nemzeti Múzeum. A legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó diák nyeri el a Magyarság KicsiNagykövete címet. A 2., 3. és 4. helyezetteket a Magyarság KicsiAttaséja címmel jutalmazzák. Értékes nyeremények mellett a döntőbe került versenyzők Budapesten tesznek kirándulást és sétahajózást. Levente ez utóbbira már meghívást kapott. A célját pedig saját bevallása szerint már elérte: ő képviselheti megyénket, egyben iskolánk öko programját.

Hajrá, Levente, az országos megmérettetésen, és legyen sok szép, felejthetetlen élményed a budapesti döntőn és a kiránduláson!

“A Magyarság KicsiNagykövete kihívás célja segíteni a diákok önfejlesztését, kreativitását, tehetségük kibontakoztatását, hogy sikerélményre és elismerésre tegyenek szert, motiváltabbak legyenek a tanulásban, és büszkék legyenek magukra és származásukra.” https://kicsinagykovet.hu/