Ülésezett a város diákönkormányzata

A Városháza dísztermében tartotta éves tisztújító ülését Tata Város Diákönkormányzata (TAVIDÖK), amely munkájával évek óta segíti a helyi diákéletet.

A TAVIDÖK Szervezeti és Működési Szabályzatában foglaltak szerint a diákönkormányzat tisztségviselőinek mandátuma 1 évre szól, ezért az idei alakuló ülésen sor került az új diákpolgármester, és helyetteseinek megválasztására is.

A TAVIDÖK-be Tata város közigazgatási határán belül működő, minden OM azonosító számmal rendelkező, egyházi és állami közoktatási intézmény jogosult 2 diákot delegálni. A delegált tagokból felépülő képviselő-testület a diákpolgármestert és a két diák-alpolgármestert maga választja tagjai közül. Az egyik diák-alpolgármestert a gimnáziumi tagok, míg a másikat az általános iskolás tagok közül kell megválasztani.

A 2016-os választáson Koronczi Szabolcs indult a diákpolgármesteri címért. Az Eötvös József Gimnázium tanulóját egyhangúlag választották meg a delegáltak, miután az előző diákpolgármester, Teszáry Eszter Olga, tanulmányai miatt nem indult újra a választáson. A tisztújító ülésen az új diák- alpolgármestereket is megválasztották, Novotni László (Kőkúti Általános Iskola) az általános iskolák, míg Bagoly Tamás (Új úti iskola) a középiskolák képviseletében látja el a jövőben a pozíciót.

A tisztújító ülésen a diákokat dr. Beró Henrietta alpolgármester, és dr. Varga András önkormányzati képviselő köszöntötte.dok_2016