Újabb sportos fejlesztésekkel gazdagodott a Kőkúti Iskola

Április 12-én került sor Tatán a Kőkúti Általános Iskola és az új Városi Sportcsarnok közötti összekötő folyosó ünnepélyes átadására, az iskola udvarán.

A helyszínen felavatták:

                        – az iskolát és a Sportcsarnokot összekötő új folyosót,

                        – a sportsátorban kialakított műanyag borítást,

                         – a tornaterem új burkolatát,

                         – az udvaron kialakított futópályát,

                         – és a DSE által vásárolt mikrobuszt is.

Az iskolai létesítmények megvalósulása főként TAO felajánlásokból, valamint az Önkormányzat és a Kőkúti Sasok DSE segítségével jött létre. A 90 méteres, műanyag borítású futópálya szülői felajánlások és társadalmi munka nyomán valósult meg, 9.335.000 Ft értékben. A 36 méteres összekötő folyosó, a tornaterem padozat, és a sátor alatti kézilabdapálya 94.200.000 forintos fejlesztést jelent, melyet a Kőkúti Iskola diákjai használnak majd. A tornaterem friss festést is kapott, melynek kivitelezését a Tatabányai Tankerületi Központ segítette. Kőhalmi Zoltán, a Kőkúti Iskola igazgatója elmondta: húsvét előtt mindig megajándékozzák a diákokat, idén az új mikrobusznak örülhetnek a gyerekek, akik a járművel a jövőben még biztonságosabban tudnak elutazni a különböző versenyekre, rendezvényekre. Tata Város Önkormányzata 25 millió forintot meghaladó összeggel segítette a beruházásokat, melyeket 32 tatai és megyei cég támogatott.

Az ünnepségen részt vett Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, aki elmondta:- nagy öröm számára itt lenni, hiszen Tata igazán sportos város, ahol a közelmúltban számos sportfejlesztés valósult meg. A helyettes államtitkár hozzátette: – mozgás nélkül nem lehet teljes életet élni, ennél jobb betegség megelőző és egészségmegőrző tevékenységet még nem találtak ki. Tata ezen a téren nagyon jó példájával jár elöl, ami a sportos városvezetésnek is köszönhető, hiszen a mozgás nem csupán pénzkérdés, a sportos életmód először fejben dől el.

Michl József polgármester az ünnepségen köszöntőjében kiemelte:- ezek a fejlesztések nagyban fogják erősíteni a már meglévő eszközök és lehetőségek hatékonyságát. Köszönet jár érte a Kőkúti Iskolának és a Kőkúti Sasoknak, valamint mindazoknak, akik adójukkal, felajánlásaikkal, munkájukkal hozzájárultak a megvalósításhoz. Az Önkormányzat örömmel támogatta a beruházást azt remélve, hogy az új eszközök hatására még többen és jobban sportolnak majd a jövőben – mondta a polgármester.

Az ünnepség végén a vendégek megtekintették a fejlesztéseket, Sárfalvi Péter pedig aláírta az iskolai tanuszoda vendégfalának egyik csempéjét is.

                               http://tata.hu/sites/default/files/imagefield_gallery/IMG_8052.JPG

 

http://tata.hu/sites/default/files/imagefield_gallery/IMG_8117.JPG                              http://tata.hu/sites/default/files/imagefield_gallery/IMG_8140.JPG

http://tata.hu/sites/default/files/imagefield_gallery/IMG_8243_1.JPG

Cikk forrása: http://tata.hu/16667/ujabb_sportos_fejlesztesekkel_gazdagodott_a_kokuti_iskola