Újabb atlétika és sakk sikerek születtek a Kőkúti Iskolában

sikerÚjabb eredményekkel büszkélkedhet a Kőkúti, az iskola atlétái és sakkozói is kitettek magukért.
A hónap elején zajlott az edzőtáborban a Megyei Diákolimpia Atlétika Csapatbajnokság, ahol a Kőkúti Általános iskola összesen 6 csapattal versenyezhetett. A megyei döntőben végül négy csapattal országos döntőbe jutott a Kőkúti, négy első helyezéssel.

A felkészítő tanárok: Bán István, Borosné Neusinger Gabriella, Czina László, Gaál Szabolcs, Kőhalmi Zoltánné, Kőhalmi Zsófia, Sándor Péter és Sebestyén Balázs voltak. Az atlétika egyébként szerepel az intézmény tanmenetében mint alapsportág, a tehetségeket pedig igyekeznek kiemelni minden osztályból, és így versenyképes csapatot összeállítani.

Szombathelyen rendezték a 2015/16-os Országos Diákolimpia Sakk Csapatbajnokságot, ahol az iskola 4 csapattal vett részt, s közülük a lányok az előkelő 4. helyezést érték el (egy hajszállal maradva le a dobogóról), a harmadik táblásuk pedig tábladíjas lett. A résztvevők: Bányóczki Virág, Tóth Kincső és Majorits Jázmin, felkészítőik pedig: Csólig Róbert és Csányi Magdolna voltak. Az induló másik három csapat is jóval sikeresebben teljesített az elvártnál. Nem volt könnyű helyzetük a kőkútisoknak, mert olyan diákokkal versenyeztek, akik valamelyik sportegyesület tagjai, valamint sakkiskolában tanulnak.

sakk

Gratulálunk az ifjú sportolóknak és felkészítőiknek!

Részletes eredmények: atlatika-tobbproba-megyei-diakolimpiai-donto-egyeni-es-csapatverseny-docx