Új kisbusszal utazhatnak a kőkútisok

A Kőkúti Általános Iskola új kisbusszal gazdagodott. Egy nyolc plusz egyszemélyes autóval, amely nagyon fontos az oktatási intézmény életében. Kőhalmi Zoltán igazgató elmondta, hogy nagy szükség volt már erre a járműre, mivel rengeteg diák utazik sport- és tanulmányi versenyekre az intézményből.
– Igaz, volt egy hatéves kisbuszunk, ám az már nemigen alkalmas a nagy távolságok megtételére. A Tatai Városgazda Kft. három és félmillió forintért megvásárolta tőlünk a régi autót, a városban ugyanis az még nagyon alkalmas a szállításra. A Kőkúti DSK, a Kőkúti képességfejlesztő Alapítvány és az Iskolaszék Alapítvány döntött az új gépjármű megvásárlásáról – ismertette Kőhalmi Zoltán, aki azt is elmondta, hogyan jött össze a Ford Transitra a hétmillió forint. Ezek szerint a régi eladásból befolyó 3,5 millió mellé 1-1 milliót adott a leendő használó sportkör és a két alapítvány, amelyet az adó egy százalékából és szülői bálból befolyó összegből fedeztek. Ami még figyelemre méltó: a hiányzó 500 ezer forintot hat család adta össze.
Kőhalmi Zoltán azt is elmondta, hogy a tatabányai For-Top Kft. egymillió forint kedvezményt adott az iskolának az autó árából.