Tudomány a konyhában a Kutatók Éjszakáján

Iskolánk Matematika és a Természettudományi munkaközössége szerepet vállalt ezen az országos rendezésű és igen népszerű évente meghirdetett eseményen. Péntek este a helyszín az Eötvös József Gimnázium volt, ahol nagyon sok érdekes és izgalmas programon vehettek részt az érdeklődők. Bepillanthattak több helyen is a tudomány világába. Kísérleti előadások, ipari robot, 3D nyomtató, lego robotika, szabadulószoba, biológia … és még sok érdekesség várta a látogatókat. Rengetegen voltak kíváncsiak erre az estére óvodás korúaktól egészen a nagyszülőkig.

A mi programunkon olyan kísérletekkel lehetett találkozni, amelyek a saját konyhánkban is megtalálható anyagokkal valósíthatók meg. Közel negyven színes, látványos -meglepő kémiai és fizikai kísérletet mutattunk be ezen az estén. Ezek közül nagyon sokat maguk az érdeklődők is kipróbálhattak. Igazából egy kis kísérleti játszóházat rendeztünk be.

Büszkén mondhatjuk, hogy nagyon népszerű volt a helyszínünk, hiszen rengeteg vendéget fogadtunk. Nagy dícséret illeti a közreműködő Kőkútis segítő diákokat, mert nagyon ügyesen és kitartóan segédkeztek a tanáraik mellett. Jó hírét viszik az iskolánkban folyó természettudományos oktatásnak.

Sok élménnyel és egy kis tudományos tapasztalattal is gazdagodhattunk ezen az estén.

Megvalósító pedagógusok: Barsiné Pirityi Mária, Czink Erzsébet, Frankel Beatrix, Horváth Ádám, Rovácsné Simon Erika, Sikrai Szilvia