Tájékoztatás a tanév folytatásával kapcsolatban

Tisztelt Szülők, kedves Gyerekek!

A legfrissebb rendeletek alapján a következő tájékoztatást adjuk a tanév folytatásával kapcsolatban. Nagyon kérjük, hogy a szülők és a gyerekek is alaposan ismerjék meg és vegyék tudomásul az itt leírtakat.

 

Iskolába járás és étkezés

A tanulók 2020. március 16-án, hétfőn már ne jelenjenek meg az intézményben.

Akinek nagyon szükséges, kiscsoportos formában felügyeletet biztosítunk, de fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy kiscsoportos felügyelet esetében is magas a fertőzésveszély.

Csak azon szülők számára ajánlhatjuk fel a gyermekfelügyelet lehetőségét, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához. 

Gyermekétkeztetés vonatkozásában kiemelten fontos, hogy az nem valósulhat meg az oktatási-nevelési intézményben, de mivel ez önkormányzati hatáskör, kérjük, hogy a tata.hu oldalon leírtak szerint járjanak el.

 

Tanulási folyamat

Fontos tudatosítani, hogy nem szünet következik, hanem távoktatással folytatódik a tanév. A kijelölt feladatokat határidőre el kell végezni, a gyerekek értékelést fognak kapni. A napi munka az érvényes órarend szerint kerül kiosztásra. Kérjük, hogy a gyerekek napi szinten, határidőre végezzék el a feladatokat, mert több napi lemaradást már nehéz lesz pótolni. Ha bármilyen akadályoztatás áll fenn, kérjük, jelezzék az osztályfőnöknél.

A diákok taneszközeit, felszereléseit március 16-án, 06:30 és 17 óra között el lehet vinni a termekből. Kérjük, hogy minden tankönyvet, munkafüzetet, füzetet, rajz- és technika felszerelést, ruhaneműt vigyenek haza. Kérjük, hogy ne csoportosan érkezzenek az iskolába, ezzel is csökkentve a fertőzésveszélyt.

 

Kommunikáció

A többirányú kommunikáció és a feladatok kiosztásának és ellenőrzésének elsődleges felülete az e-Kréta rendszer lesz, ezért kérjük, ellenőrizzék a szülői és tanulói hozzáféréseket, és ha probléma áll fenn, haladéktalanul jelezzék az osztályfőnöknél, vagy az iskolavezetésnél. Kérjük, hogy az e-Kréta rendszeren belül folyamatosan kísérjék figyelemmel a beérkező üzeneteket, házi feladatokat és az e-Ügyintézés felületét. (Felhasználói segédlet: tudasbazis.ekreta.hu) Természetesen az egyes pedagógusokkal, osztályon belül, stb. az eddigi csatornák is használatban maradhatnak, de az nem hivatalos.

Kérem, hogy a mai nap folyamán szíveskedjenek az osztályfőnöknek jelezni, hogy az otthoni online tanulásnak rendelkezésre állnak-e a feltételei: Van-e internet, és valamilyen alkalmas eszköz (PC, laptop, tablet), amit a gyerekek használhatnak. Az okostelefon is jó lehet, de nem biztos, hogy elég kényelmes rajta a munkavégzés. Akinél hiányos az infrastruktúra, telefonon keresni fogjuk és keresünk megoldást.

Kérjük, bármilyen iskolával kapcsolatos kérdés, információhiány, probléma esetén forduljanak hozzánk bizalommal.

Tegyünk meg közösen mindent azért, hogy minél kevésbé tegyük ki a gyerekeket fertőzésveszélynek. Ne menjenek közösségbe, nyilvános helyekre és idős emberek közelébe. Kérjük, tartsák be a hatóságok ajánlásait és utasításait!

Köszönjük az együttműködésüket!

2020.03.15.                                                                                         Iskolavezetés