Siker a Dorog ellen

Szombaton a Gyermekbajnokság keretében az U-13-as leány kézilabda csapatok Tatán játszották a soron következő fordulót. Ebben a körzetben a Kőkúti Sasok mellett Komárom, Bicske, Csákvár, Esztergom, Dorog és a Pázmánd SE együttesei szerepelnek. Egy-egy fordulóban két-két mérkőzést játszanak a csapatok.

Ezen alkalommal a kőkútis lányokra a Dorog és az Esztergom elleni meccs várt. Rögtön kezdésre a nagy rivális Dorog ellen kellett pályára lépni. Akár szabadban is játszhattak volna, mert nem sokkal volt melegebb az Eötvös csarnokban. Sokan érkeztek a vendégekkel és a hazai szülők is szurkoltak, így egész jó hangulatban játszhattak a csapatok. Kőhalmi Zsófia jól felkészítette a lányokat, akik nagy lelkesedéssel vetették magukat a küzdelembe. Küzdelem az volt, hiszen fűtötte a revans a Kőkúti csapatát, legalább hazai pályán szerettek volna győzni. Jól kezdtek, Willi és Sebestyén góljaival mindig itt volt az előny. A Dorog Tolvaj góljaival próbálta tartani a lépést. Ez valamennyire sikerült mert a félidőben csak 13-12-es tatai előnyt mutatott az eredményjelző. A második játékrész álomszerűen kezdődött hiszen a vendégek 6 percig nem találtak a kapuba, miközben potyogtak a kőkútis gólok. Jó volt a védekezés és a támadások befejezése is sikerült. Volt olyan időszak amikor már 9 gól volt az előny. A végére kicsit feljöttek a vendégek, de a Kőkúti 25-18-ra megnyerte a mérkőzést.

A hazai játékosok közül Willi 14, Sebestyén 6, Bolyán, Dobler, Maller, Puleo, Simon 1-1 góllal járult hozzá a győzelemhez.

Forrás: http://varoskapuujsag.hu/wp-content/uploads/2017/02/varoskapu_20170202.pdf