Országos úszósikereket értek el a Kőkúti Iskola diákjai

uszas2016

Miskolcon rendezték az Úszás Diákolimpia országos döntőjét, melyben a Kőkúti Iskola két korcsoportban képviseltette magát. Az 5.-6. osztályosok, és a 7.-8. osztályosok mezőnyében 16 diákjuk versenyzett.

A döntőt megelőzte egy kistérségi úszóverseny az edzőtáborban, az onnan továbbjutó első 3 helyezést elért úszók részt vettek a megyei döntőn, ezt követően pedig az ottani győztesek jutottak tovább az országos megmérettetésre. A Kőkúti Iskola kiemelkedő eredménnyel zárta a miskolci eseményt: hazahoztak egy 15. helyezést a hatodikos fiú váltóban, egy 8. helyet a hatodikosok gyorsúszásában, két 6. helyet szintén gyorsúszásban, a 4. helyet 100 mellen, bronzérmes lett a 7-8.osztályos lány váltójuk, s ugyanebben a korosztályban másodikok lettek a fiúk, és szintén ezüstérem született az 5.-6.-os  váltóban is.

Az eredményeket természetesen komoly munka előzte meg, a szorgalmas versenyzők a tanuszodában, az edzőtáborban és Tatabányán is készültek a döntőre. Gratulálunk nekik, és felkészítőiknek: Bán István és Jenei Tamás testnevelőknek, és Kobus Balázs edzőnek.