NTP Tehetségtábor 2015

Szöveg

Komplex tehetséggondozás a Kőkúti Általános Iskolában

A Kőkúti Általános Iskola a Nemzeti Tehetségprogram pályázatának támogatásával 2015 júniusában
1 590 000 Ft-ot nyert egy hetes tehetséggondozó táborának megvalósítására.

Képek

Az esemény beharangozója volt:

NTP Tehetségtábor 2015

Komplex tehetséggondozás a Kőkúti Általános Iskolában

A Kőkúti Általános Iskola a Nemzeti Tehetségprogram pályázatának támogatásával 2015 júniusában
1 590 000 Ft-ot nyert egy hetes tehetséggondozó táborának megvalósítására.

 NTP-TM-14-0229

9- 10 éves korban még tehetségígéretekről beszélünk.

 „A józanész alapján végiggondolva a tehetség fogalmát, öt kritériumot érdemes kiemelni (1) a tehetség potenciát, lehetőséget, ígéretet, reményt, esélyt jelent (2) valamelyik emberi tevékenységi körben (3) olyan kiemelkedő teljesítményre, amely (4) társadalmilag hasznos és/vagy amely (5) megelégedettséggel, örömérzéssel, tehát sikerélménnyel járhat elérője számára.”(Czeizel Endre)

 Még ekkor sem biztos, hogy megvalósul. A  tehetségek szűrésével az iskolában olyan tanulókat kerestünk, akik kiemelkedően motiváltak, kreatívak és képességeik is jók valamely területen. Ezen adottságaiknak köszönhetően szinte “szivacsként” szívják magukba azokat az ismereteket, tapasztalatokat, újdonságokat amelyekkel megismertetjük őket a tanórán kívüli fejlesztő foglalkozásokon. Ez nagyon fontos, mert nem ütközünk falakba náluk.

 A Kőkúti Általános Iskola komplex tehetséggondozó táborában 43 diák vett részt 2015.június 15-19. Reggel 8-16 óráig nagyon sűrű és változatos programokon, fejlesztő foglakozásokon tevékenykedtek. Mindent tapasztalás, megfigyelés, kipróbálás, megalkotás, játék folyamatában tanultak, ismertek meg. Élmény volt nekünk pedagógusoknak látni,tapasztalni, hogy milyen örömmel, energiával, odaadással végeztek minden feladatot, játékot, programot és fejlődtek ez által.

„Az iskola dolga, hogy megtanítassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére, és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni.” (Szent-Györgyi Albert)

Tehetségszűrő módszerünkkel és a komplex tehetséggondozással hozzájárultunk a tehetségeink kibontakozásához és fejlesztéséhez, pozitív közösségi élményhez és motiválásukhoz.

Tehetségszűrést , kiscsoportos tehetséggondozást, a tehetségtábort minden évben elvégezzük és megtartjuk 4. évfolyamos tanulóinknak.

Híradó összefoglalója a programról