Mesterségünk címere – üzemlátogatáson járt a 8.a osztály

Múlt pénteken, október 26-án az iskola többi tanulójának egy átlagos napjuk lehetett. De mi, a 8/A -sok különös kiváltságban részesülhettünk.

Három kísérőtanárral ellátogathattunk a tatabányai Becton Dickinson gyárba.
Reggel indultunk, és amint megérkeztünk, 3 csoportra osztottak minket. Így haladtunk sorba a 3 állomásunkon.
 Az elsőben megismerkedtünk a nagysikerű gyár múltjával, és részt vettünk egy játékos feladaton, amellyel felhívták a figyelmet a rend fontosságára , ami a cég egyik alap követelménye.
 Következő állomásunkon a fecskendő készítés különböző fázisait láthattuk, hiszen a cég fecskendők és egyéb orvosi kiegészítők gyártásával foglalkozik.Hajháló, köpeny és szemüveg viselése kötelező volt , mivel közvetlenül a gépek mellett mentünk el, miközben két hölgy mesélt nekünk  a folyamatról.
 

 Az utolsó programunk szintén játékos volt: LEGO – ból kellett építenünk egy megadott tárgyat. Majd megvizsgáltuk ki lett kész a leghamarabb , és miért.Ezzel megismertettek minket a cégek fajtáival, nem utolsó sorban pedig a pályaválasztásról is szó esett.
 Szerintem az eddigi tanévben ez volt a leghasznosabb program, hiszen a való életből láthattunk példát egyes szakmákra, mint logisztikus, gyári munkás, HR-es és még sorolhatnám.
 A cégnek pedig külön köszönjük a vendéglátást, hiszen üdítőkkel és pogácsával kínáltak minket, a legvégén pedig ajándékot is kaptunk! Köszönjük, hogy általuk már jóval több ember tudja, mi lesz mestersége címere!
 
Hartmann Réka 8.a