Közlekedésbiztonsági előadássorozatot szervezett a Tankerület a 8. évfolyamos diákok számára

A Tatabányai Tankerületi Központ kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az általános iskolás korosztály minél fiatalabb életkorban elsajátítsa a biztonságos közlekedéshez kapcsolódó ismereteket. Ennek érdekében – szorosan együttműködve a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitánysággal – három tanévvel ezelőtt elindította a „Biztonságos Közlekedés Akadémiája” programot, melynek keretében már több mint 700 kisdiákot oktatnak heti szinten egy-egy foglalkozás keretében a tudatos és biztonságos közlekedés szabályaira.

A mostani közlekedésbiztonsági előadássorozat a felső tagozaton tanuló, 8. évfolyamos diákok számára került megrendezésre hasonló témában, annak érdekében, hogy a közlekedésben történő aktív részvételhez a lehető legtöbb ismerettel rendelkezzenek mind a gyalogos, mind a kerékpáros, mind a segédmotoros közlekedés során.

Az előadó Pintér József, rendőr főtörzszászlós, balesethelyszínelő (Veszprémi Rendőrkapitányság) közlekedésbiztonsági témájú, sodró lendületű, interaktív tanórája alatt a diákok élénk figyelemmel és mély belátással követték a „BALESET” előadásban elhangzottakat. A szemléletes előadás célja, hogy a rutinszerű közlekedés helyett a figyelem összpontosításra kerüljön, ezáltal a tudatos közlekedési kultúra beépül a gyerekek mindennapjaiba, a saját és mások biztonsága érdekében.

Az előadásokra 2022. október 18-án és 19-én került sor, négy helyszínen. Tatabányán, Oroszlányban, Tatán és Komáromban.

Az előadásokkal közel 700 nyolcadikos tanulót tudunk megszólítani, ezáltal figyelmét felhívni a biztonságos közlekedés szabályaira.

Főtörzszászlós úr lendületes, lelkiismeretes előadását és munkáját ezúton is köszönjük!

 

Továbbá köszönetet mondunk a rendezvény lebonyolításában társzervezőként részt vevő Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságnak, valamint az előadásoknak helyt adó intézményeknek is.

  • Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár, Oroszlány
  • Jókai Mozi, Komárom
  • Kőkúti Általános Iskola, Tata
  • Tatabányai Árpád Gimnázium