Kőkútis siker a várostörténeti vetélkedőn!

Szöveg

Képek

Az esemény beharangozója volt:

Az előző évekhez hasonlóan, idén is megrendezésre került a Kuny Domokos Múzeum szervezésében a várostörténeti vetélkedő. 

A nevezés feltétele egy tatai természetfotó volt, melynek értékelésekor a kreativitást díjazták.

Idei téma – Tata természeti kincsei – a természettudományok rejtelmeibe vezette a csapatokat. A gyerekek megismerkedhettek Tata különböző pontjain a földtani, őslénytani sajátosságokkal, a város geológiai múltjával, vagy a paleobotanikai gyűjteménnyel izgalmas, játékos formában.

A vetélkedő első napján a várost járva egy akadályversenyen vettek részt a csapatok, másnap pedig a múzeumban mérhették össze tudásukat az előző napon elhangzott érdekességek, valamint előzetes felkészülés alapján. A lovagteremben egy rendkívül jó hangulatú, izgalmas és változatos versenyen szakmai zsűri döntötte el, kik is az idei év legügyesebb versenyzői.

A felkészülés során elmélyülhettek a tanulók a Kálvária-domb, a Porhanyóbánya rejtelmeiben, Öveges József professzor, Skoflek tanár úr és több híres régészünk titkaiban.

A Kőkúti Általános Iskolát a 6. c osztály négy fős csapata képviselte. A rendkívül alapos felkészülés meghozta gyümölcsét: első helyezett lett a Kockasajtok nevű csapat, akik sok-sok ajándékkal és a fődíjjal is gazdagabb lett.

A vetélkedő fődíja a korábbiakhoz hasonlóan a múzeumi nyári táborban való ingyenes részvétel.

Gratulálunk!

 

Kockasajtok:

Barabás Laura      6. c 

Kádas Dániel        6. c

Köblös Mandula   6. c

Szabó Boglárka    6. c

 

Felkészítő: Urbancsókné Takács Ildikó