Katasztrófavédelemben a Kőkútisok a legjobbak

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség Országos Elnöksége az idei tanévben is meghirdette és megrendezte a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt.

A Kőkúti Általános Iskola lelkes kis csapata Koronczi Szabolcs, Rusznyák Zsombor, Sajóvölgyi Judit, Zsebők Adél, akik a 8.c osztály aktív tagjai nagy odaadással készült mind a járási, mind a megyei versenyre.
Ennek eredményeként mindkét szinten aranyérmesek lettek.

Innen egyenes út vezet az országos döntőbe. Nagyon örülnek, de tudják, hogy a hátralévő hét sok-sok tanulással, gyakorlással, felkészüléssel fog eltelni.
E verseny nagyon sokrétű és komplex, mert ötvözi a hagyományos polgári védelmet, tűzbiztonságot és iparbiztonságot felölelő feladatokat, a közlekedés biztonságot, a
környezetbiztonságot, az élhető környezet megteremtésének ismeretét, az önmentés képesség fejlesztését. A versenyzőknek ismerniük kell a biztonság komplex értelmezését.
Ezeknek az ismereteknek az elsajátításában mind a Megyei Katasztrófavédelem, mind a Megyei Tűzoltóság szakemberei is segítették és segítik a csapatot.
A versenyeken a diákok a fentiekkel összefüggő elméleti és gyakorlati
feladatokat hajtanak végre.
Az országos döntőre 2015.04.25-én szombaton kerül sor Budapesten a Városligetben az Országos Rendőr és Tűzoltó napi rendezvény keretében.
„Nagyon büszkék vagyunk, hogy mi képviselhetjük a megyénket, és igyekszünk ennek a felelősségteljes kihívásnak jól megfelelni.”- nyilatkozta a csapatkapitány.

Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő tanáraiknak és sok sikert kívánunk az Országos megmérettetéshez!!!