Interaktív segédanyag ösztönzi a diákokat

Digitális tankönyvcsomaggal gazdagodott a Kőkúti-iskola, mely nagyban segíti a tananyag színesebbé, szemléletesebbé tételét. A Mozaik Kiadó tankönyveihez vásároltak digitális csomagot az alsó és felső tagozatos tananyag kiegészítéseként mintegy ötszázharmincezer forint értékben.

– A Kőkút Képességfejlesztő Alapítvány száz százalékos támogatásával sikerült beszerezni a csomagot, amely az interaktív táblákon alkalmazható, már be is üzemeltük, s kiválóan működik nemcsak a Kőkútiban, hanem a Fazekas utcai tagintézményben is – mondta el Koch Róbert igazgató-helyettes. Az alapítvány kuratóriuma felérte a pedagógusok igényeit, s ennek megfelelően járultak hozzá a szükségletekhez. A digitális s
segédeszközt már korábban is használták, ám a tankönyvpiac átalakulása után ez már nem járt automatikusan a könyvekhez. Éppen ezért a kuratórium felajánlotta, hogy segít a beszerzésben. Mivel a tankönyvek teljes egészében megtalálhatók digitális formában, az órai szemléltetés sokkal egyszerűbb. Ezen felül videók, játékok, interaktív feladatok járulnak hozzá a diákok tanulásának ösztönzéséhez. A gyerekek és a pedagógusok egyaránt kedvelik.