Ifjú Fizikus Kirándulás

Május 28-án a megyei Ifjú Fizikus verseny döntőjének résztvevői jutalom kiránduláson vettek részt. 40 diák és 4 kísérő tanár utazott két izgalmas helyszínre. A diákok a megye több részéből csatlakoztak hozzánk, hiszen az egyik felszálló hely éppen a mi iskolánk volt. A Kőkútiból 6, a Fazekas iskolából pedig 2 tanulónk kapcsolódott  a programhoz. Igyekeztünk olyan lehetőségeket keresni, ami kapcsolódik a fizikához és tanulságos a gyerekeknek.

A program első állomása a Tatabányai Ipari Parkban a Becton & Dickinson Orvostechnológiai Vállalat meglátogatása volt.

 Itt betekinthettünk a fecskendő gyártás folyamatába, benézhettünk az ország egyik legnagyobb laboratóriumába, ahol orvosi kutatásokhoz állítanak  elő különböző biológiai anyagokat. Kipróbálhattuk magunkat egy izgalmas tréningen , ahol kiscsoportokban legózhattunk, amely során egy terméket kellett eladásra megtervezni. Nagyon érdekes tapasztalat volt, hogy tényleg tanulunk olyan dolgokat az iskolában amire szükségünk lesz a munkahelyen is. Kedves vendéglátóink még egy kis harapnivalóval és ajándékkal is kedveskedtek a gyerekeknek.

 Az útunk ezután Komáromba a B & O Engineering Vállalathoz vezetett. Itt különböző ipari robotok tervezésével és gyártásával foglalkoznak. Betekinthettünk a tervező mérnökök, informatikusok, gyártó technológusok munkájába is. Összeszerelő részleget és a modern gépek mellett régebbi /pl. hegesztő/ gépeket is láthattunk. 

Mindig érdekes amikor felnőttek mesélnek a munkájukról.