Harminc éve a Kőkútiban

Az idei év az ünneplés jegyében telik a Kőkúti Általános Iskolában, hiszen harminc éves az intézmény. A tanári kar tizenegy tagja a kezdet kezdetétől részt vesz az oktatómunkában, ezúttal őket köszöntötte Michl József polgármester és Robozné Schönfeld Zsuzsanna alpolgármester a városházán.

– A közösségre nézve igen jó mutató, hogy ilyen szép számban vannak azok, akik harminc éve munkálkodnak gyerekeinkért. Ők végig követhették az itt végbe menő változásokat, fejlődéseket. Igaz, ez egy iskola életében nem túl hosszú idő, mégis a Kőkúti iskola tekintetében meghatározó. Dicsérendő az a pedagógiai fejlesztő munka, ami itt folyik, és más iskolák számára pedig követendő – vélekedett Michl József polgármester.
A pedagógusok – Ács Gáborné, Árváné Körmendi Judit, Bodóné Lantai Vilma, Kőhalmi Zoltánné, Lengyelné Holh Márta, Molnárné Fribiczer Zsuzsanna, Nedermanné Györke Gyöngyi, Prónik József, Réső Zsuzsanna, Vargáné Tar Ágnes, Borosné Neusinger Gabriella – Kőhalmi Zoltán igazgató kíséretében érkeztek, s közösen idézték fel az eltelt időszak legszebb élményeit. Mint kiderült, éppen a városházán tartották azt a megbeszélést több mint harminc éve, melyre az alakulóban levő intézmény leendő tanárait invitálták.
Nedermanné Györke Gyöngyi Kocson kezdett dolgozni, s 1983-ban került a „Kőkútba”.
– Az épület burkolása kicsit döcögősen haladt és az akkori igazgató, Gálik András azt mondta, ha mi is besegítünk, talán sikerül szeptemberben elindítani a tanévet. Mi az érkező bútorokat, padokat mostuk le, pucoltuk az ablakot. Már akkor kialakult egy közösség, s büszkén állhattunk az évnyitón a diákok elé – mesélte Nedermanné Györke Gyöngyi, aki örömmel gondol vissza az itt töltött harminc évre.
– Mindig olyan vezetőink voltak, akik a pedagógiában felmerülő újításokat bemutatták, s ránk bízták, alkalmazzuk-e azokat. Jó, hogy itt dolgozhattam, s valóban azt csinálhattam, amit szerettem volna.

A pedagógusok és a városvezetők nemcsak iskolai, hanem Tatát érintő témákról is beszélgettek e különleges évfordulón.