HAJRÁ KŐKÚT!!!

Így szurkolnak a Kőkútis diákok, ha valamelyik csapatuk játszik. A Kőkúti Sasok DSE 1995-ben alakult meg, de már 1983-ban az iskola megindulásakor is működött diáksportkör. A DSE elnöke Molnár Gábor aki szívvel-lélekkel intézi az ügyeket. A DSE az utóbbi 3 évben előkelő helyen végzett a Diákolimpiai eredmények alapján az országos pontversenyben.

T.A.: Minek köszönhető ez?

M.G.: Valóban jól sikerült az elmúlt három év, hiszen a legjobb hat között végeztünk, de ez nem véletlen. Évek óta jó szakmai munka folyik a szakosztályokban, felkészült testnevelők, edzők foglalkoznak a gyerekekkel. A gyerekek pedig szorgalmasan dolgoznak. Jelenleg 11 szakosztály működik a DSE keretein belül és valójában mindegyik sikeres. Az a célunk, hogy a gyerekek már alsós korban megszeressék a sportot.

T.A.: Egy iskolai sportegyesületnek mennyire fontosak az eredmények?

M.G.: Nem is az egyesületnek, hanem a gyerekeknek fontosak az eredmények. Ők mindig nyerni akarnak. Úgy gondolom amennyiben alsóban megszerettetjük velük a sportot akkor a későbbiekben könnyebben végeznek minőségibb munkát a választott sportágban. Meg kell keressük a tehetségeket, meg kell találni számukra a legmegfelelőbb sportágat. Azért büszkék vagyunk az eredményekre, az atléták, kézilabdások, úszók sikeresen szerepeltek a Diákolimpia országos döntőin. 

T.A.: Az, hogy felnőtt kézilabda csapata is van a DSE-nek azt jelenti, hogy nyitott az egyesület?

M.G.: Igény jelentkezett régi di- ákoktól akik a TAC szintjén már nem akartak, tudtak kézilabdázni, de szeretik a sportágat. ElnökséGünk úgy döntött, hogy befogadjuk Őket, de azt kértük hogy a megyei bajnokság szintjén vegyék komolyan a játékot. Úgy tűnik valóban komolyan veszik, hiszen az őszi idény végén vezetik a bajnokságot. Az is öröm hogy sokan járnak a mérkőzéseikre szurkolni.

T.A.: Milyen jövőt lát az egyesület életében?

M.G.: Nagyon jó jövőt és jó lehetőségeket látok. Ahhoz hogy megfelelő TAO-s forrásokhoz tudjunk jutni eredményeket kell felmutatnunk. Büszkék vagyunk a fiú U-14-es gárdára akik kézilabdában az országos elődöntőbe jutottak. Pedig ellenfeleik közül nem egy nagyon nagy merítési lehetőségekkel rendelkezik. Sakkozóknál a Polgár Judit által kidolgozott rendszer szerint fogunk dolgozni. Az atléták, úszók mindig az országod döntőbe jutnak. Olyan sportlétesítményekkel rendelkezünk amelyekben lehet minőségi munkát végezni. Bármerre járok az országban és szóba kerül a Kőkúti iskola, irigykedve beszélnek rólunk.

Forrás: http://varoskapuujsag.hu/wp-content/uploads/2016/09/varoskapu_20170216.pdf

Cikk írója: Tompa Andor