FIGYELEM!!! – Tájékoztatás a Tatabányai Tankerületi Központ fenntartásában működő 2020/2021-es tanévre történő általános iskolai beiratkozás rendjéről

A 2020/2021-es tanítási évre történő általános iskolai beiratkozások szervezését – figyelemmel az országos járványügyi helyzetre – az emberi erőforrások miniszterének 7/2020. (III. 25.) számú határozata rendkívüli módon szabályozza.

Az első évfolyamra történő beiratkozás szabályai:

  1. Amennyiben a szülő nem állami fenntartású, vagy körzettel nem rendelkező állami általános iskolába kívánja beíratni tanköteles korú gyermekét, úgy szándéknyilatkozatot juttat el a nem állami, vagy a körzettel nem rendelkező állami általános iskola vezetője felé április 6-tól- 2020. április 24-ig.

   Körzettel nem rendelkező, állami általános iskolák a Tatabányai Tankerületi Központ illetékességi területén:

  • Kőkúti Általános Iskola (2890 Tata, Kőkút köz 2.) sporttagozatos osztálya,
  • Kőkúti Általános Iskola Fazekas Utcai Tagintézménye (2890 Tata, Fazekas u. 47.) és a
  • Dózsakerti Váci Mihály Általános Iskola Dózsa György Sportiskolai Általános Iskolája (2800 Tatabánya, Vadász u. 24.) sportiskolai osztálya.

      A szándéknyilatkozat benyújtása, elsősorban on-line történjen:

  • a KRÉTA rendszert használó iskolában a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap regisztrációs  felületen keresztül vagy
  • minden intézmény esetében az intézmény e-mail címére megküldött levélben.

A szándéknyilatkozatnak tartalmaznia kell a gyermek körzetes iskolájának nevét és címét.

A körzetes iskolák települési szintű, illetve utcák szerinti körzetei és elektronikus levélcímei megtalálhatóak a http://kk.gov.hu/tajekoztatas-altalanos-iskolai-korzetekrol linken.

A felvételi döntésről az iskola igazgatója 2020. április 25-27. között dönt, melyről írásban értesíti a szülőt és a körzetes általános iskolát.

  1. április 28. – 2020. május 15. között azon gyermek esetében, akit a szülők a lakóhely szerinti körzetes iskolába kívánnak beíratni, nem kell szándéknyilatkozatot benyújtani, csak jelezni kell a körzetes iskola felé a felvétel megerősítését.

      Elsősorban az intézmény e-mail címére megküldött levélben, nagyon indokolt esetben az intézménnyel előre egyeztetett személyes megjelenéssel.

      A jelzést követően a gyermekek 2020. május 15-ig automatikusan felvételre kerülnek.

  1. április 28. – 2020. május 15. között a szülőknek/törvényes képviselőknek lehetőségük van a lakóhely szerinti körzetes iskola helyett egy másik, szabadon választott iskolába kérni a gyermekük felvételét.

    A szándéknyilatkozatot csak egyetlen iskolába lehet benyújtani!

      A szándéknyilatkozat benyújtása elsősorban on-line történjen:

  • a KRÉTA rendszert használó iskolában a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap regisztrációs felületen keresztül vagy
  • minden intézmény esetében az intézmény e-mail címére megküldött levélben.

      A szándéknyilatkozatnak tartalmaznia kell a gyermek körzetes iskolájának nevét és címét.

      A körzetes iskolák település szintű, illetve utcák szerinti körzetei és elektronikus levélcímei megtalálhatóak a http://kk.gov.hu/tajekoztatas-altalanos-iskolai-korzetekrol linken.

       A felvételi döntésről az iskola igazgatója 2020. május 16-21 között dönt, melyről írásban értesíti a szülőt és a körzetes általános iskolát is.

 

A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor.

A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt, elutasítás esetén a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója hivatott a felülbírálati kérelmet elbírálni. A felülbírálati kérelmet a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója részére kell címezni, és az elutasító határozatot kiadó intézmény igazgatójához kell benyújtani.

A tankötelezettség külföldön történő teljesítését az Oktatási Hivatal felé kell jelezni.

                                                                                                         Vereckei Judit

                                                                                                      tankerületi igazgató

A beiratkozással kapcsolatban érdeklődni lehet 2020. április 06., 07. 08-án munkaidőben és 2020. április 15-től munkaidőben az alábbi telefonszámon!

Hermanné Kolek Marianna: +3630/348-3787

Beiratkozás