Fellner Jakab nyomában

Iskolánk, Fellner Jakab építőmester születésének 300. évfordulója alkalmából, október 13-án, rendezte meg a Fellner Jakab nyomában című történelmi vetélkedőt, amelyen diákjainkon kívül, a szomódi Íriszkert Általános Iskola, a Fazekas utcai Tagintézmény, valamint a somogyvári Szent László Király Általános Iskola is részt vett.

A Kőkút-hét keretében lebonyolított vetélkedőn 8 csapat, hat helyszínen mérte össze tudását az iskola aulájában és a város különböző, Fellnerhez köthető  helyszínein. A versenyzők feladata volt, hogy a tatai városkép kialalakulásával, a mai is ismert, nevezetes épületek történetével, az építész életpályájával és munkásságával is megismerkedjenek. Így a csapatoknak a nagytemplomban és kriptájában, a piarista rendházban, a kápolnában, az Esterházy-kastélynál is teljesíteniük kellett különféle játékos feladatokat. Az utolsó fordulóban pedig az előzetes feladatként elkészített prezentációkat mutatták be. A diákok felkészültségét mutatta meg az is, hogy a verseny végén nagyon szoros végeredmény született.

Első helyen az Esterházy Team csapata végzett (Köblös Álmos, Kovács Áron, Kovács Milán, Nagy Sándor), a második helyet a Jakabitáriusok csapata (Fogel Szonja, Jerabek Hanna, Kutenics Kata, Láng Tamara) tudhatta magáénak, a dobogó harmadik helyére pedig a somogyvári testvériskolánk lelkes csapata állhatott.

Külön köszönet illeti Kövesdi Mónikát,  a tatai Kuny Domonkos Múzeum művészettörténészét, aki nemcsak a verseny szervezésébe kapcsolódott be, hanem az ezt megelőző héten, a Fellner-emlékév kapcsán, előadás tartott  diákjaink számára. Köszönet illeti Tata Város Önkormányzata és az Esterházy-kastély támogatását is a verseny megrendezésében.