Elnyerte a Matematikai Tudásközpont címet a tatai Kőkúti Általános Iskola

A Matematikai Tudásközpontok létrehozására az Oktatási Hivatal írt ki meghívásos pályázatot a Nemzeti Tehetség Program 2017-2018. évi cselekvési terve megvalósítására.

Országosan tíz iskola pályázott, öt nyert, az északnyugat-dunántúli régióban csak a Kőkúti iskola kapta meg a címet. Ez azt jelenti, hogy a Tatán jövő tanévtől működtetett régiós vonzáskörű Matematikai Tudásközpont működik.      

Koch Róbert igazgatóhelyettes, a Matematikai Tudásközpont szakmai felelőse, Barsiné Pirityi Mária, Kósáné Hegedűs Ágnes, Urbancsókné Takács Ildikó, és Fogel Tamás szaktanárok a leendő tudásközpont koordinátoraiként dolgoznak tovább.

Cél a helyi és régiós tehetséggondozás

 Határozott célunk, hogy a matematika tehetséggondozást a teljes intézményre, illetve a régióra is kiterjesszük.
Országosan tíz iskola pályázott az Oktatási Hivatal által kiírt és elnyerhető címre. Az az öt nevelési-oktatási intézmény nyert, amely a céljai megvalósításához támogató szakmai csoporttal és támogatóprogrammal rendelkezik.

Kőkúti  a jövő tanévtől működésbe hozandó tudásközpont a meglévő tevékenységével pályázott, amihez még kiegészítő vállalásokat tettek.

– Az iskola egyik profilja a tehetséggondozás, a cím elnyerése lehetőség számunkra, hogy ezt intézményesített formában továbbvigyük és  nemcsak a tehetséges gyerekek fontosak, a tanórákon ugyanolyan figyelmet fordít minden egyes gyerekre.

– A tehetségekkel való foglalkozás pluszt jelent, ami eddig is megvolt: legalább egy matematikaműhely minden évfolyamon lesz.

– Ezen kívül együttműködési megállapodást kötünk a tatai Eötvös József Gimnáziummal matematika munkaközösségével, onnan is jönnek majd oktatók és középiskolai tanulók, előadásokat, foglalkozásokat tartani.

Lehetőség

A Matematikai Tudásközpontok országszerte egységes koncepció alapján biztosítják a matematikai tehetségek és az érintett tehetségfejlesztő szakemberek támogató környezetét. Az elképzelés szerint a központokban lehetővé válik a pedagógusok és a felismert tehetségek támogatása, a tehetségazonosítás és a tehetséggondozás koordinációja, illetve rendszerszintű működtetése.