Diákolimpiai bajnok a kőkúti csapata

A megyei diákolimpián aratott győzelem után jutott tovább a Kőkúti Általános Iskola II. korcsoportos lány atlétika-csapata az országos megmérettetésre, melyet Budapesten, a Puskás Ferenc stadionban rendeztek..

A megyei döntőn egyéniben szintén a Kőkúti Általános Iskola tanulója, Ogonovszky Eszter győzött. A versenyszámok a következők voltak: 60 méteres futás, távolugrás, kislabda-hajítás, illetve 400 méteres váltófutás.

A megyei versenyek után megismert országos rangsor azt mutatta, hogy az iskola csapata és legjobb egyéni versenyzője egyaránt a második legjobb eredményt érte el. Az országos döntőn a futószámokban a lányok hozták jó formájukat. Kislabda hajításban a szembeszél miatt kicsit elmaradtak a megyei versenyen nyújtott teljesítményünktől, de távolugrásban kimagaslóan szerepeltek. A felkészítő tanárok kíváncsian várták az eredményhirdetést, mert a verseny alatt nem tudták, miként alakul az egyéni és a csapatverseny eredménye. Először az egyéni verseny eredményhirdetésére került sor, ahol Ogonovszky Eszter második helyezést ért el. A csapatversenyben pedig a Kőkútis csapat lett a diákolimpiai bajnok.

A csapat tagjai Benda Eszter, Hanzlik Éva, Willi Dorka, Schäffer Ágnes, Surapka Hanna, Ogonovszky Eszter voltak. A győztes csapat tagjainak felkészülését Kőhalmi Zoltánné, Sándor Péter és Czina László testnevelő tanárok segítették.