Cseh László úszó látogatott a Kőkúti Iskolába

Az elsős és ötödikes diákok avató ünnepségére érkezett Cseh László, a háromszoros olimpiai ezüstérmes, világbajnok, tizenötszörös Európa-bajnok, hetvenötszörös magyar bajnok úszó.
A Kőkúti Iskolában hagyomány az elsős és ötödikes tanulók avatása, melyre most a népszerű úszót hívták, akiért mondhatni rajonganak a diákok. Idén 81 elsős és 88 ötödikes tanulót avattak fel. Az úszót hatalmas tapssal köszöntötték, aki arra volt kíváncsi, ki az, aki rendszeresen úszik. Majdnem mindenki feltette a kezét, hiszen tanuszoda biztosítja ezt a lehetőséget a város minden iskolásának.
Cseh László az elsősök, Michl József polgármester az ötödikesek fogadalmának a szövegét olvasta fel, amelyeknek a lényege: „fogadom, hogy a diákélet írott és íratlan törvényeit, szabályait betartom”. Cseh Laci hosszú percekig autogrammot osztott, majd megtekintette az uszodát. Michl József polgármester tájékoztatta Cseh Lászlót, hogy Tata és körzete szinte minden diákja megtanul itt úszni.
Az úszó ezt követően kötetlen beszélgetést folytatott a jelenlevőkkel. A vendéglátók úgy búcsúztak Cseh Lászlótól, nagyon bíznak benne, hogy a 2012-es olimpián megszerzi első olimpiai aranyérmét.