Betekinthettek a sportiskola életébe

Szakmai és tehetséggondozó napra hívta a szakmabelieket a Kőkúti Általános Iskola vezesportiskola3tése. Az ország számos pontjáról érkezett vendégek betekintést kaptak a sportiskola életébe. Összesen nyolcvanan látogattak el a Kőkúti Általános Iskolába, hogy részt vegyenek a közoktatási típusú sportiskola szakmai és tehetséggondozó napján: Kaposvár, Székesfe
hérvár, Győr, Kisbér, Mocsa, Tatabánya iskolái is képviseltették magukat.
A vendégeket Michl József országgyűlési képviselő, Tata polgármestere köszöntötte. A polgármester elmondta, az önkormányzat minden évben támogatást nyújt a Kőkúti Iskolának, így lesz ez idén is, hiszen a sport a városban kiemelt szerepet játszik. Az iskolát Kőhalmi Zoltán igazgató mutatta be a megjelenteknek, akik később három helyszínen is megtekinthették, hogyan tanítják a szövegértést, a magyar nyelvtant, a matematikát, a testnevelést az intézményben.
Az iskola tornatermébe
n Gaál Szabolcs és Sebestyén Balázs tartott órát. A lányoknak a labdás ügyességfejlesztést, a fiúknak pedig a cselezések kivitelezését kellett gyakorolniuk. A tanuszodában, – mely a vendégek tetszését is elnyerte – Bán István foglalkozott a harmadik osztályos kisdiákokkal, különböző labdás gyakorlatokat bemutatva az érdeklődőknek.
A tanuszoda a városban igen népszerű a gyermekek körében, már óvodás korban minden tatai kisgyermek eljut ide. Az általánosportiskola2s iskolák második, harmadik osztályában pedig órarendszerűen tanítják úszni a diákokat a tanuszodában.

A Nemzeti Sport Intézet tevékenységéről Lehmann László, az intézmény pedagógiai csoportjának vezetője számolt be. Az NSI a
 Nemzeti Erőforrás Minisztérium sport-államtitkárságának háttérintézménye. Lehmann László elmondta, hogy jelenleg 55 közoktatási típusú sportiskola működik az országban, melyek a sportkormányzat által támogatott iskolák.