Köszönetnyilvánítás

Óriási köszönet azoknak a családoknak, akik adományaikkal hozzájárultak ahhoz, hogy 140 kárpátaljai családnak gazdagabb lehetett a karácsonya.

Itt közöljük a beregrákosi iskola igazgatójának köszönőlevelét.beregrakoslevel2015

Kedves Zoltán!

Az adomány nagy részét sikerült szétosztani a tanulóink és a dolgozóink között. Megpróbáltam igazságosan eljárni és elsősorban azoknak a gyerekeknek, családoknak adni belőle akik eleve hátrányos helyzetben vannak. Nagy segítségemre voltak az osztályfőnökök, akik szinte tetőtől-talpig felöltöztették a rászoruló gyerekeket.
A tanszerekből és a játékokból egy kis karácsonyi ajándékot készítünk, hogy minden tanulónk kapjon egy kis ajándékot az ünnepekre. Az ajándékozott könyveket a könyvtárba kerültek át.
Még egyszer szeretném megköszönni Neked azt a munkát, amit az adomány ok hozzánk való eljuttatásával végeztél. Arra kérnélek, hogy fejezd ki köszönetemet a Kőkúti Általános Iskola diákjainak és dolgozóinak, és mindenkinek aki részt vett az adományok gyűjtésében és továbbításában. Mellékelek egy köszönőlevelet is.
Végezetül, a Beregrákosi Általános Iskola tanulói és dolgozói nevében kívánok Neked és családodnak, a Kőkúti Általános Iskola minden diákjának és tanárának, áldott adventet, békés és szeretetben gazdag karácsonyi ünnepeket!
Tisztelettel,
Molnár Béla

Az esemény beharangozója volt:

Adományok célba juttatása Beregrákosra

beregrakos20151December 8-án, hosszas szervezés után, végre bepakoltuk az iskola kisbuszába az ősszel összegyűjtött adományokat, a 7.a-s fiúk segítségével.
Nt. Dr. Szabó Előd református lelkipásztor úr közbenjárásával a Magyar Református Szeretetszolgálat elnöke, Pál Sándor úr várt minket Beregsurányban és ő juttatott át minket az ukrán határon. Este 7 órára értünk a beregrákosi iskolába, ahol Molnár Béla igazgató úr fogadott minket.
A csomagokat átadtuk és elbeszélgettünk a kárpátaljai magyar családok helyzetéről.
Kiderült számunkra, hogy az ottani családok nagyon nehéz helyzetben vannak és minden segítségre szükségük van. Látva a Református Szeretetszolgálat munkáját az is világossá vált, hogy milyen óriási munkát végeznek, és a hozzájuk eljuttatott adományok valóban az elesettek megsegítését szolgálják, ezért innen is arra buzdítunk mindenkit, hogy juttasson adományokat rajtuk keresztül a rászorulóknak. Mi is így teszünk és a Kőkúti Ált. Isk. a jövőben újabb adománygyűjtést fog szervezni, ugyancsak a beregrákosiak számára.