A Kőkútisok a dobogóig tornázták fel magukat a Diákolimpián

Február utolsó hétvégéjén, 2016. február 27-28. között, rendezték meg a Torna Diákolimpia® „A” kategória  országos döntőjét, amelynek a budapesti Tornacsarnok adott otthont. A versenyt a Magyar Tornaszövetség elnöke, a kétszeres olimpiai bajnok Magyar Zoltán is megtekintette, és ő adta át a díjazottaknak az érmeket.
A tavalyi évtől eltérően idén külön időpontban versenyeztek a Torna „A” kategória és a Torna „B” kategória legjobb versenyzői. Szombaton a fiúk, míg vasárnap a leányok mérhették össze egymással a tudásukat a különböző korcsoportokban. A 2015-ös évhez képest idén jelenősen növekedett a résztvevők csapatok száma.
Most is kiváló, színvonalas versenyt láthattak a kilátogató nézők, szurkolók. A hazautazó Kőkútis fiúk méltón lehettek büszkék az elért eredményeikre. A torna Diákolimpia© „A” kategóriája országos döntője részükre szép sikert, a 2. korcsoportban a csapatverseny 3. helyét hozta. Tisztes egyéni eredményeket is elértek a fiúk: az 1. korcsoportban, Erdők Áron a középmezőnyben végzett, a 2005-2006-ok csoportjában Szakáll Szilárd szerepelt a legjobban, a 14. helyezésével.

A szakosztály tornászainak akarat-erejét és szorgalmát bizonyítja, hogy a változatlanul nehéz edzéskörülmények közötti felkészülés ellenére sikerült az élvonalban megkapaszkodniuk, és büszkén vehették át Magyar Zoltántól a bronzérmeket. Mind a 20 gyakorlatot rontás nélkül, a legjobb tudásuk szerint mutatták be.

Az iskola vezetése ebben az évben egy korszerű szertár kialakításával is nagy segítséget adott a tornászoknak. A MOB Sport XXI programjának támogatásában részesül a szakosztály, és ez a közelmúltban egy nagy értékű tornaszer-juttatásban is megmutatkozott. Ezek a modern szerek nagyban segítették a felkészülést. Megtiszteltetés úgyszintén, hogy a legjobbak idén is részt vehetnek a MATSZ központi edzőtáborában, melyet a tanév befejezése után, Egerben tartanak meg. A tatai tornászokat ezután is méltán számíthatják a tornasport vidéki bázisának. A mutatott eredmények alapján minden remény megvan arra, hogy a MOB Sport XXI. programjának támogatását ez évben is elnyerje a szakosztály, amely biztos alapokat nyújthat a további sikerekhez.

Eredmények:

Fiúk: 2. korcsoport: csapat 3. hely (Békefi Andor, Békefi Sándor, Németh Máté, Mika Marcell, Szakáll Szilárd)

  1. korcsoport: egyéni: Erdők Áron 20. hely

Felkészítő edzők: Békefi Sándor, Kökény Béla