„Kodály nyomában” a Fazekas iskolások

Eredményesen zárult a tehetséggondozó projekt a tatai Fazekas iskolában. A programot a Nemzeti Tehetség Program és az Emberi Erőforrások Minisztériuma a hazai és határon túli köznevelési intézményekben működő komplex tehetséggondozó programok támogatására hirdette meg, több mint egy millió forint támogatással.

Ebben az iskolában az ének-zene, a képzőművészet, a személyiségfejlesztés és a néptánc területét ötvözve valósult meg a komplex program. A foglalkozásokat vezették az iskola pedagógusai: Gyurkó Erzsébet, Sárközi Krisztina, Szabó Imréné, Szűcs Mária.

A programban 14 tehetségígéret és tehetséges gyermek vett részt, akik a tanév során minden csütörtökön képzőművészeti, zenei, személyiségfejlesztő és néptáncos fejlesztésen vettek részt. Ezen felül múzeumpedagógiai foglalkozás keretében agyagoztak, korongoztak, az Erkel Színházban Jancsi és Juliska c. meseoperát tekintették meg, bepillanthattak a színfalak mögé az Operaházban. Eseménydús kirándulást tettek Kecskeméten, ahol a város nevezetességein kívül az Animációs Filmstúdióban és a Kodály Intézetben tettek látogatást. Neves előadóművészek segítették a tehetségek kibontakozását, Pitti Katalin a hangképzésbe vezette be őket, Lebár József az animációs filmkészítést mutatta be, Rogovszky Zoltán pedig hangszert készített velük. Molnárné Tamás Anetta vezetésével korongozhattak a Kuny Domonkos Múzeum foglalkozásán.

A program zárásaként egy zenés-táncos bemutató és kiállítás keretében számot adtak személyiségfejlődésükről, zenei, táncos és képzőművészeti előmenetelükről.

nemzei-tehetseg-es-emmi-logo

Köszönet a pályázati lehetőségért az Emberi Erőforrások Minisztériumának, program megvalósításáért az együttműködő partnereknek, a megvalósító pedagógusoknak, a szülőknek és a lelkes tanítványoknak.