A Kodály év jegyében: Művészeti hét a Fazekas Iskolában

Immár 10. éve rendeztük meg tavaszi művészeti programsorozatunkat. Különleges ez az esztendő, hiszen legnevesebb művészeink kerek évfordulóira emlékezünk. Arany János születésének 200., valamint Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 50. évfordulóját emeltük ki az idei évben. Az emlékévhez kapcsolódóan elsősorban az ő munkásságuk állt programjaink középpontjában .

A művészeti napokat a nagy zeneszerző március 6-án bekövetkezett halálának évfordulóján nyitottuk meg, ahol iskolánk kórusai Kodály műveket, illetve általa gyűjtött népdalokat szólaltattak meg. Itt került sor a gyerekek által rajzolt, Kodály művekről szóló CD borító eredményhirdetésére a megemlékezés után.

Ráhangolódásként március utolsó hetében a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár jóvoltából Kodály Zoltán életútjáról hallhattak és láthattak előadást a tanulók.

A művészeti hét programjait április 5. és 12. között tartotta iskolánk. Diákjainknak nem csak játékos zenei vetélkedőben, képzőművészeti versenyben és stafétaéneklésben volt részük, hanem irodalmi meglepetést is tartogattunk nekik. Hagyományos járási népdaléneklési versenyünket és járási szavalóversenyünket is ezekben a napokban rendeztük meg.

Programok:

  • Április 5. Stafétaéneklés
  • Április 6. Járási népdaléneklési verseny 14:00
  • Április 7. Zenei vetélkedő 14:15 Ebédlő
  • Április 10. Rajzverseny 14:15 Ebédlő
  • Április 11. Irodalmi meglepetés
  • Április 12. Járási szavalóverseny 14:00

A programok nagy sikert arattak mind a diákok, mind a nevelőtestület körében, ezért a következő években azt tervezzük, hogy a helyi programokat is meghirdetjük a városunk diáksága részére.

Paulovicsné Guoth Zsófia szervező