Aranyérmes kőkútisok

A diákolimpiai atlétikai csapat- és egyéni bajnokság országos döntőjét Székesfehérváron rendezték a IV. korcsoportban (általános iskolák 7-8. osztályos tanulói). A Kőkúti-iskola diákjai néhány nappal korábban
bronzérmet szereztek a III. korcsoportban, most egyel feljebb ismét kitettek a magukért a fiúk. Aranyéremmel térhettek haza a vizek városába.

Ez az eredmény nem akármilyen siker. Tudni kell, hogy hazánk több nagy városában az iskolák egy-egy kiemelkedő atlétikai egyesület utánpótlását képezik. Így többek között Budapesten, Győrben, Szegeden, Székesfehérváron és Tatabányán. Azok a szakosztályok nagy előnyben vannak, mivel „profi” körülmények között készülhetnek, nem véletlen, hogy rendre az élen is végeznek a diákolimpiákon. Tatán néhány éve van atlétikai szakosztálya a TAC-nak, amely viszont utánpótlás szinten egyre ígéretesebben fejlődik. A Kőkúti gárdája egyébként 2. helyen végzett a megyei döntőben, ám olyan magas pontszámmal, hogy meghívást kapott az országos fináléra. Voltak rossz előjelek, váratlan sérülések is, ám ennek ellenére igen motivált volt a tatai csapat. A fiúk mind az öt számban (100 méter, távolugrás, kislabda hajítás, súlylökés, 800 méter) nagyon összeszedetten versenyeztek, többször megjavítva a megyei döntőben elért eredményeiket.

A tataiak felkészítő tanárai abban bíztak, hogy az első hat hely valamelyikén végezhet csapatuk. A hosszú versenynap után először az összetett egyéni verseny eredményeit ismertették, amelyen Steczina Milán az előkelő 5. helyen végzett. A csapatok eredményhirdetésénél nagy meglepetésre a kőkútisokat az utolsónak szólították, ami azt jelentette, hogy megnyerték a versenyt. Túlzás nélkül, ez szenzációs siker volt.

Az aranyérmes csapat tagjai: Magyar Sebastian, Gottwald Bálint, Márkus Mátyás, Farkasdy Levente, Prónik Ádám, Godina Benjamin és Steczina Milán. Felkészítő tanárok, testnevelők: Bán István, Czina László és Sebestyén Balázs.